Trips

Tips och Trix = Trips!
Det finns mängder av litteratur att läsa, massor av DVD att titta på! Det finns mycket på marknaden och vi har hunnit läsa en hel del, så vi tänkte dela med oss lite av våra favoriter. Vi lägger även ut länkar och namn på personer som vi själv hämtar inspiration och kloka tankar från.

Böcker:

Anthony Robbins
Allt som finns är läsvärt då det är skrivet på ett enkelt och lättläst sätt, ofta med bra övningar som man kan träna hemma. Hans storsäljare är dock ”Din gränslösa styrka” som är från 1986! Men lika aktuell i dag, en klassiker och ”klokbok”!

Richard Bandler
Mycket kan sägas om denna man som är en av grundarna till NLP på 70-talet. Man kan tycka och tänka mycket om honom men skicklig och oerhört duktig är denne omdiskuterade man, utan tvekan! Ta det du kommer över för det är en upplevelse både att läsa och se honom in action. Mr Bandler är en upplevelse bara i sig själv!
”Get the life you want” är bra, där en cd med en transupplevelse i rockstil medföljer, väldigt amerikanskt men oj vad han är duktig med orden!

Dr Lissa Rankin

Den engelska versionen heter ”Mind over medicin” och finns numera i en svensk översättning. Boken tar upp placeboeffekten och att våra hjärnor har en oerhörd kapacitet! Dr Lissa har gjort flera föreläsningar om olika ämnen som berör och du hittar det på Youtube. Hon har skrivit flera böcker, håller olika utbildningar och har ett underbart brev som man kan anmäla sig till som dagligen dyker upp i mailboxen, ”your inner pilot light” som är en liten pepp/påminnelse om att vi alla är fantastiska och unika och duger precis som vi är…

Dr Phil, Phillip McGraw
Hans bok ”Livsstrategier” som är både läsvärd och bra. Han har ju skrivit om flera olika områden men är alltid tydlig och rakt på sak. Det är inget lull lull, eller dansande runt busken här, utan rakt på sak och väldigt ärligt. Han går ju på tv och är alltid upplyftande att kolla på!

Sidney Banks
Sidney har skrivit flera böcker om ”Mind, Conscioussness, and Thought” . Tankar, själ och medvetande kräver lite tankeverksamhet under tiden man läser. ”The Enlightened Gardener” kom 2001 och är en blandning av filosofi, livsvisdom och massor av klokhet berättat av en påhittad trädgårdsmästare som har en dialog med psykologer på en konferens.

Robert T. Kiyosaki och Sharon L. Lechter
Denna duo har skrivit ”Rich dad, Poor dad” och ”Cashflow Quadrant” som ställer flera bra frågor till läsaren. För den slarvige kan det bli en råsop i magtrakten. För hur hanterar du dina pengar egentligen? Har du tillräckligt med pengar så att du är nöjd? Eller vill du som de flesta av oss ha mer? Vad är tillräcklig? Vet du ens hur stor den summan är? Hur hanterar förmögna människor sina pengar och vad är det som gör skillnaden?

Jim Rhon

Denna kloka man lever inte längre, och är verkligen någon du ska läsa om du funderar på din ekonomiska situation, och vad du gör med ditt liv. För pengarna hänger ju ihop med livet, eller hur? Boken heter ”7 strategies for wealth and happiness”. Mr Rohn finns på youtube och har skrivit fler böcker och artiklar som är väl värda att läsa.

Lynne McTaggart

Boken ”Fältet”  handlar om kvantfysik och forskningen som gjorts sedan 50-talet, olika forskare i olika länder som under sin livstid har gjort fantastiska upptäckter, och när man länkar ihop dom som Lynne har gjort så blir det riktigt spännande! Detta är en bok som man läser lite och sedan funderar lite, och den är maffig!

DVD

What the Bleep do we know” en film om kvantfysik och psykologi. Där man kopplar ihop människors beteende med kvantfysikens senaste rön. Visste du att allt är möjligt i kvantfysikens värld… Köp eller titta på en med svensk text eftersom språket är på kvant nivå och även den duktigaste får koncentrera sig för att hänga med i engelskan.

Föreläsningar

Vi har många bra föreläsare i Sverige, Kjell Enhager med ”Skillnaden som gör skillnaden” är ju en av de bästa att uppleva, men det finns massor at hitta online! TED talks, Youtube, olika universitet som lägger upp föreläsningar.

Anthony Robbins….Se och njut av denna gigant! Det finns massor på Youtube, Netflix och hans hemsida  och har du möjlighet att få ditt eget ”Tony Moment” så tveka inte, vi lovar att det är en upplevelse!

Inspiration

Björn Natthiko Lindeblad gick bort i början av 2022 men har lämnat en skatt av kloka ord och inspiration till att leva ett bra liv. Oavsett om du väljer att lyssna på hans poddar, besöka hans hemsida, läsa hans kloka ord och böcker, eller lyssna på hans guidade meditationer så kan jag lova att du växer som person och människa. Boken ”Jag kan ha fel” är som balsam i själen, fylld med klokheter och visdom.

”Always be a first-rate version of yourself, instead of a second rate version of somebody else…”

Judy Garland

Ha en riktigt inspirerande dag!

Lämna ett svar